Het Boek

In tijden van extreem lage rente en in het vooruitzicht van de vergrijzing, is goed beleggen meer dan ooit noodzakelijk om je levensstandaard op peil te houden. De meeste beleggers kijken echter aan tegen dramatische slechte beleggingsprestaties omdat ze de wetten en de regels van de financiële markten niet kennen. Dit boek legt deze wetten en regels bloot. 

Ontdek hoe je een solide beleggingsportefeuille moet opbouwen, hoe je de kwaliteit van beleggingsprestaties en de verwachte opbrengst van je portefeuille kan inschatten, wat de risico’s van market timing zijn, waarom op de beurs klein nieuws soms grote gevolgen heeft en groot nieuws soms kleine gevolgen. Ontdek waarom je nooit een order ‘aan de koers’ mag doorgeven, wanneer mag je inzetten tegen de markt, wanneer je mag betrouwen op je intuïtie en welke activaklasse op lange termijn Warren Buffett verslaat.

Op een magistrale manier weeft Jan Longeval wetenschap, filosofie, psychologie, neurologie, economie en praktische beurskennis in elkaar. Hij komt daarbij niet alleen tot wonderlijke inzichten over de beurs, maar ook over de wereld. Zo is er een opmerkelijk verband tussen het dansen van stofdeeltjes in een zonnestraal, de beweging van stuifmeel in een kolf water, de turbulentie in de atmosfeer, schoencomputers in een casino en de koersbewegingen op de beurs. Zandlawines, aardbevingen en beurscrashes hebben meer gemeen dan je zou denken. De vorming van een embryo en de werking van een mierenkolonie helpen je te begrijpen hoe je de beurs moet bespelen. 

Laat je meeslepen door dit fascinerende boek dat je helpt om beter te beleggen om beter te leven.


Recensies

Waarschuwing. De vlotte lectuur van dit boek zal zelfs bij ervaren beleggers leiden tot een hogere opbrengst. Nog-niet-beleggers lopen het reële risico eindelijk gebeten te worden door de beursmicrobe. Een aanrader!
— Pascal Paepen, Beleggingsexpert en docent aan de KU Leuven, Thomas More en CVO HIK
Jan Longeval is tegelijk een heerlijke verteller en een van ’s lands grootste experts op het vlak van beurs en beleggen. Met dit boek zal je met heel veel plezier heel veel leren.
— Pierre Huylenbroeck, Uitgever Mister Market Magazine
Een boek dat een helder inzicht geeft in alle denkstromingen binnen beleggen. Als discipel van Jan Longeval, mijn grootste mentor, raad ik alle beleggers ten stelligste aan om deze beleggingsbijbel te lezen zodat ze de talrijke beleggingsvalkuilen kunnen vermijden.
— Stijn Ceelen, Country Manager BinckBank België
Een demonstratie van universeel inzicht. Een boek voor de gemotiveerde belegger en een wake-up call voor de professional die zijn oogkleppen wil afzetten.
— Marc Peeters, Voorzitter Median NV Financial Services for Professionals
Als vooraanstaand en erudiet specialist, geeft Jan Longeval ons een unieke kijk op de werking van de financiële markten, verrijkt met zijn eigen ervaring als professioneel belegger. Dit boek is buitengewoon. Het is verplichte lectuur voor elke persoon die geïnteresseerd is in beleggen en die op zoek is naar een totaalvisie.
— Prof. dr. Bruno Colmant, Vlerick Business School, ULB, UCL, Lid van de Académie royale des Sciences, des Lettres et des Beaux-Arts de Belgique
Een caleidoscopisch overzicht van wetenschappelijke inzichten uit diverse domeinen en hoe ze kunnen helpen een denkkader op te bouwen voor het fascinerende ecosysteem van de financiële markten.
— Frank De Jonghe, Gastprofessor UGent.